CranioSacral beroliger nervesystemet

Dette betyr også at behandlingsformen kan være svært effektiv for å behandle den kroniske stresstilstanden som personer med ADHD opplever å være i. Denne kroniske stresstilstanden påvirker membranene i hjernen og ryggmargen slik at de spenner seg og begrenser nervesystemets evne. å balansere sine funksjoner og derfor forbli i en ubalansert tilstand. Kraniosakral terapi stabiliserer og balanserer nervesystemet vårt.

 

Elias var barn helt fra fødselen. Men jeg fant det først ut da han måtte ha sitt første dren i ørene i en alder av 2½ år.

Jeg glemmer aldri følelsen av lammende redsel da Elias måtte legges i narkose og jeg ble funnet ute på venterommet.

Heldigvis gikk det veldig bra og den dyktige øre-nese-halslegen forklarte meg hvordan «ørebarn» ofte forveksles med «kolikkbarn».

At Elias også ble født med ADHD gjorde det ikke lettere for gutten min.

Vi trodde at Elias var et kolikkbarn og vi hadde prøvd å hjelpe ham med alt fra stimulerende te før måltider, mindre porsjoner, magemassasje og soneterapi. Ingenting hjalp. Helt til vår søte helsesøster anbefalte oss å få en KranioSakral terapeut. 

Den gang var det ikke så mange KranioSakral-terapeuter, men vi besøkte en hyggelig kvinne som behandlet Elias og ga ham den nødvendige hvilen for natten som han trengte og henviste oss til ørelegen.

Det ble en betydelig snuoperasjon etter mitt møte med KranioSakral terapi og jeg ble mer nysgjerrig på alternative behandlingsformer generelt.

Da Elias ble eldre og han fikk sin ADHD-diagnose, var Elias og jeg jevnlig ved terapeutens pult med KranioSakral terapeut, Gitte Stellan. Og hun vet noe som jeg ikke helt kan forklare. Det må oppleves. Gitte er mye flinkere til å forklare ADHD og CranioSacral enn meg - prøv å lese med her:

Høyre og venstre hjernehalvdel må snakke med hverandre

ADHD-symptomene er relatert til mangel på effektivitet og stabilitet i det kjemiske informasjonsoverføringssystemet i hjernen. Med kraniosakral terapibehandling kan nervesystemets funksjon optimaliseres og kommunikasjonen mellom høyre og venstre hjernehalvdel kan forbedres, slik at barnet, den unge eller den voksne med ADHD i mange tilfeller vil ha lettere for å konsentrere seg. , har mindre uro i kroppen og har lettere for å sortere og fange opp ulike sanseinntrykk.

Opplev ro i nervesystemet
Når jeg behandler, bringes klienten inn i en dypt avslappet tilstand, som stabiliserer det autonome nervesystemet og slapper av membranene i hjernen og ryggmargen, og skaper ro i nervesystemet. Til dette brukes forskjellige metoder, som alle er veldig hyggelige.

Kan barnet mitt ligge stille på sprinkelsengen?
I noen tilfeller, hvis det er et barn som behandles, kan det være at vi starter med å leke litt sammen, deretter starter jeg de første behandlingene sittende på bordet sammen med mor/far og barnet. Det er greit. Det handler om å skape en trygg atmosfære der barnet føler seg sett og hørt, slik at jeg ikke overskrider barnets grenser. Det er ekstremt viktig for meg. Barn er flinke til å ta imot behandlingen, samtidig som de gjør alt annet. Og i enkelte kurs mottas alle behandlingene i sittende uten at det går ut over kvaliteten på behandlingen.

Jeg opplever at KranioSakral Terapi kan skape ro i kroppen og dermed påvirke hverdagen, slik at det blir lettere å være sammen med andre og lettere å passe skole og jobb.

KranioSakral terapibehandlingen kan med stor fordel gjentas – avhengig av hvor store utfordringene er. Men det anbefales minst 3 behandlinger ved oppstart, og så kan det tas stilling til hvordan det fremtidige forløpet vil se ut.

16 års erfaring med behandling for barn og voksne med ADHD

Gitte Stellan har de siste 16 årene behandlet mange barn og voksne med ADHD som kranio-sakral terapeut. Det ligger henne virkelig på hjertet å hjelpe andre – og gjerne så tidlig i livet som mulig. Det er viktig å se på alternativer når det ikke er en umiddelbar klar løsning. På samme måte som jeg gjerne vil gjøre en forskjell med min vektputer og sanseputer.

Jeg kan bare anbefale å prøve Kranio Sacral. Du vil bli overrasket – på en kul måte!

Her er Gittes kontaktinformasjon:

Stella sin 
Brombærvej 20, 8920 Randers NV
​SMS til TLF: 21 93 29 30 
E-post: stellan@stellan.dk
www.stellan.dk

Beste hilsener
Carol

Værsågod!

Meld deg på FLOOFERS® nyhetsbrev så får du min nye e-bok sammen med påfølgende gode råd, nyheter og konkurranser direkte i innboksen din.

Når du melder deg på vil du også delta i fremtidige konkurranser som arrangeres i løpet av året.

Les HER om andres erfaringer med en FLOOFERS®