Kan vitaminer redusere ADHD og angst?

"Magnesium er et mineral som er involvert i mange biokjemiske prosesser i kroppen. Mineralet er en sentral co-faktor når kroppen skal danne dopamin. Samtidig er magnesium involvert i de kjemiske prosessene som foregår i prostaglandinsyntesen (omdannelse av de essensielle fettsyrene) og når vi danner søvnhormonet melatonin. Magnesium kan også med fordel gis ved kramper, angrep, tics, spasmer eller andre problemer med musklene. Flere studier viser at barn med ADHD har lave nivåer av magnesium i blodet. 

 

I vår familie hjalp det ekstra vitamintilskuddet Elias sin ADHD og angst – så ja, vitaminer og mineraler kunne redusere ADHD og angstsymptomer hos oss. De var også en medvirkende årsak til et forbedret søvnmønster for Elias.

Som så mange foreldre til barn med ADHD-diagnose, brukte jeg hav av kvelder på å forske på kunnskap og alternative måter å hjelpe sønnen min og familien på. Jeg hadde en gang fulgt en fransk overlege som undersøkte det riktige sammensetning av vitaminer kan gjøre en verden av forskjell for barn og voksne med ADHD og ADD. Inkludert magnesium og vitamin B6.

Sønnen min, Elias, var litt over 9 år da vi begynte på vitamintilskudd i tillegg til ett balansert kosthold, og kombinasjonen viste seg snart til fordel for Elias i en veldig lang periode. Elias fikk i utgangspunktet en lav dose Ritalin på dagtid på skolen, både om morgenen og på ettermiddagen. Med kombinasjonen av vitaminene lyktes det raskt å redusere medisininntaket til kun om morgenen, noe som for ham betydde mer matlyst. Ofte er en bivirkning av ADHD-medisiner tap av matlyst, så jeg var superglad for at Elias var sulten igjen.

Fikk tilbake de koselige puttingsritualene

En annen superpositiv ting var at vi igjen fikk noen koselige og fine putteritualer. Elias sov allerede godt med sin FLOOFERS® sikkerhetsbamse  – på grunn av de beroligende egenskapene Deep Touch Pressure og Varmeterapi. Nå var han også mett når han skulle legge seg – og for oss betydde det færre konflikter og en mer avslappet kosestund med høytlesing.

Jeg vil dele med deg hvilken kombinasjon av vitaminer som fungerte for oss. Våre observasjoner er utelukkende basert på våre egne erfaringer. Eksistere studier som både roser og har litt skepsis til vitaminer og mineraler – og uansett er det alltid godt å være kildekritisk.

Magnesium

Magnesium har en styrkende effekt på bein, tenner og muskler samt nervesystemet og
psykologisk funksjon. Magnesium kan ikke alene undertrykke hyperaktivitet ved ADHD. Det kan også hjelpe mennesker som lider av indre uro, muskelspenninger og søvnløshet. Magnesium kan også lindre forstoppelse, redusere angst, redusere hodepinedager, lindre voksesmerter og gi sterke bein sammen med kalsium. Fungerer optimalt med vitamin B, jern, sink, vitamin C og vitamin D og Omega 3 fiskeolje.

B-vitaminer

B-vitaminer kan hjelpe mot metabolske forstyrrelser, tretthet, anemi, fordøyelsesproblemer, forstoppelse, indre uro, nervøsitet, søvnforstyrrelser. B-vitaminene har to hovedmekanismer for å korrigere de ernæringsmessige ubalansene som bidrar til ADHD-symptomer. For det første hjelper de med å regulere karbohydratmetabolismen. For det andre er de avgjørende for normal funksjon av sentralnervesystemet.

Jern

Elias led ofte av uro i bena. Så jeg satte meg ned for å undersøke nærmere og for ham konstituert jerntilskuddet en utrolig forskjell.
Den kognitive funksjonen er en mental prosess i hjernen som hjelper oss å se hva som foregår rundt oss, hjelper oss å tenke og løse problemer. I denne prosessen spiller jern en viktig rolle for at dette skal fungere optimalt.

1 – Bidrar til normal kognitiv funksjon
2 – Viktig for et normalt energigivende stoffskifte
3 – Bidrar til normal dannelse av røde blodlegemer og hemoglobin
4 – Hjelper med å transportere oksygen rundt i kroppen
5 – Bidrar til et sunt og velfungerende immunsystem
6 – Reduksjon av tretthet og utmattelse

Zink

Sink sikrer funksjonen til immunsystemet. Involvert i mer enn 180 enzymprosesser. Styrker hud, hår og negler. Er en avgjørende vekstfaktor blant annet ved dannelsen av bein. Sinkmangel kan påvirke hjernen din, noe som kan føre til mange følelsesmessige forstyrrelser i dagliglivet. Sinne, plutselig skrekk, depresjon og lav selvtillit samt generell følelsesmessig ustabilitet er noen av symptomene som kan oppstå. Sink kan bidra til å regulere psykologisk balanse, fremme læring og kan beskytte mot tungmetaller.

D-vitamin
Lindrer tretthet, muskeltretthet, konsentrasjon og bidrar sammen med kalsium til å styrke bein. Mangel på vitamin D kan forverre ADHD-symptomer.

Vitamin C

Vitamin C spiller en helt avgjørende rolle som hjernens viktigste antioksidant, og at selv en mindre mangel på vitamin C kan få varige konsekvenser for hjernens utvikling. Blant vitaminets mange anerkjente egenskaper er det også kjent for å være en nødvendig faktor for nervesystemets funksjon og for en normal psyke.

Fiskeolje

Jeg kan bare si gode ting om fiskeolje. Vi startet med de dyre Eye Q fiskeoljekapslene, men fant raskt ut at det ikke var nødvendig i det hele tatt. Gå for Omega 3 og Omega 6 og EPA. Fiskeolje kan øke læringen, øke konsentrasjonen og bidrar til å holde hjernen aktiv. Øker hukommelsen og kan redusere ADHD-symptomer.

 

Bli med i FLOOFERS®-universet

Tusen takk for at du leser så langt. Jeg håper du har fått litt inspirasjon å ta med deg.

Hvis du har noen minutter til, vil jeg gjerne snakke om magien bak FLOOFERS® vektede sikkerhetsbamser.

Kom og få en liten sneak peak...

Vennlig hilsen
Carol