Lidenskap er drivkraften

Jeg heter Carol Sannes og er mor til en voksen sønn på 23 år som ble diagnostisert med ADHD og angst i ung alder.

Som forelder til et barn med skjult funksjonshemming vet jeg alt om tristhet, frustrasjoner og fortvilelse. Derfor skapte jeg med norske mand, Tor Inge, sammen FLOOFERS® vektbamser og vektputer – sansestimulerte verktøy for å gi en følelse av trygghet og ro.

Jeg blir glad når jeg ser hvordan mine FLOOFERS® hjelper både barn, unge og voksne. Jeg er virkelig stolt over å kunne gjøre en positiv forskjell for andre mennesker som går gjennom en vanskelig periode i livet.

Det beste jeg vet er å lese tilbakemeldingene fra de mange fornøyde kundene Les her: anbefalinger og meninger. De gir meg energi og mot til å fortsette å utvikle og spre kunnskapen om FLOOFERS®-magi.

Hvorfor kalles de FLOOFERS®?

I mange år har jeg omtalt marsvinene mine som Fluffy Floofers. Navnet har engelsk opprinnelse og betyr enten kjæledyr eller noe ultramykt – ordet kan også bety «beste venn». Min tolkning er PLYSVENNER. Morsomt å uttale for både barn og voksne. Prøv å søke etter #floofers på Instagram en gang og se hvilke myke, kosete kjæledyr som dukker opp.

Hvorfor kalles de FLOOFERS®?

I mange år har jeg omtalt marsvinene mine som Fluffy Floofers. Navnet har engelsk opprinnelse og betyr enten kjæledyr eller noe ultramykt – ordet kan også bety «beste venn». Min tolkning er PLYSVENNER. Morsomt å uttale for både barn og voksne. Prøv å søke etter #floofers på Instagram en gang og se hvilke myke, kosete kjæledyr som dukker opp.

Oppdrag:

Oppdraget mit er å hjelpe flest mulig barn, unge og voksne med psykisk og motorisk uro, angst, kognitive utfordringer, utviklingsforstyrrelser, sanseforstyrrelser, dårlig søvnkvalitet, stress, depresjon, kroniske smerter, demens og andre psykiske og fysiske plager. Foreldre og pårørende har også stor nytte og har mer overskudd i hverdagen når de opplever at FLOOFERS® kan utgjøre en forskjell for sine nærmeste.

Pressedekning:

 

Din avis | 19.10.2023

Carols kamp for gutten hennes gjorde henne til en gründer: "Jeg trodde det bare var jævla bra." Han var som forvandlet'

>> Les artikkelen 

 

Jylland Posten | 14.03.2023

Carol Sannes iver etter å hjelpe sin egen sønns usynlige funksjonshemming var et uventet utgangspunkt for et forretningseventyr som hun nå kan leve av. Det hele startet med et kjæledyr marsvin.

>> Les artikkelen 

>> Se originalartikkel

Barn & Fritid | 27.12.2022

Her får du historien om to barn som trenger ro og følelsen av ekstra trygghet, som begge har fått lov til å bli kjent med hver sin vakre FLOOFERS® vektbamser.

>> Les artikkelen

Næringsliv Randers | 21.03.2022

500+ sensorisk-stimulerende vektbamser solgt. En donasjon til barn rammet av kreft ved Aarhus Universitetssykehus. To nye ansatte. En investor og et showroom. Mye har skjedd siden Carol Sannes vant Hestens Hule i mai i fjor.

>> Les artikkelen

Magasinet EXIT | 13.01.2022

Vektbamser med et hjerte av sosialt bærekraftig gull

Følg FLOOFERS ApS på Facebook

>> Se hele artikkelen på side 22-23

NÆR RANDERS | 15.06.2021

Carol Sannes forteller hvordan FLOOFERS® lages, hvordan FLOOFERS® hjelper mennesker individuelt – ta en sniktitt inn i Carols sanserom med alle terapimarsvinene hennes.

Følg FLOOFERS ApS på LinkedIn

>> Se hele innslaget HER

Business Randers | 10.05.2021

Carol Sannes og FLOOFERS® vant gründerarrangementet «Hestens Hule» – et lokalt motstykke til Løvens Hule arrangert av .
En stor takk går til FLOOFERS® Advisory Board – Katrine MejneckeAllan Midtgaard og Anni Schmidt Pedersen for støtte og støtte.
Følg FLOOFERS ApS på LinkedIn

>> Se FLOOFERS®-pitch-videoen her

Randers Amtsavis | 10.05.2021

Gründer Carol Sannes stakk av med seieren da Erhverv Randers hadde premiere på Hesten Hule onsdag, hvor fem gründere skulle presentere sine ideer og bedrifter for i alt syv investorer kalt hester. Med seiren fulgte en sjekk på 25.000 danske kroner fra Vestjysk Bank, og i tillegg fikk Carol også kaffeavtaler med hele tre interesserte investorer.

>> Les artikkelen

Randers Amtsavis | 12.10.2020

Carol Sannes har startet firmaet FLOOFERS®, hvor hun designer og selger vektbamser og vektputer til barn, unge og voksne med blant annet ADHD, angst og autisme. Ideen stammer fra mine egne erfaringer med en sønn med spesielle behov, samt avl av terapi marsvin.

>> Les artikkelen

Marsvin som terapidyr

Da sønnen min var åtte år gammel, kjøpte vi to marsvin til ham som kjæledyr. Jeg visste ikke på det tidspunktet hvor viktige de ville være for hans velvære. De to marsvinene ble hans trofaste støttespillere de dagene han hadde det ekstra vanskelig. Noen år senere opplevde jeg selv en stressperiode som utløste alvorlige panikkanfall. Jeg ble interessert i de terapeutiske egenskapene til marsvinet og vi gjorde om et av rommene våre i huset til et sanserom med marsvin.

Dette ble starten på avl av marsvin som terapidyr og hvor vi i dag har nesten 40 marsvin av en sjelden rase, Lunkarya. For meg er det en helt fantastisk følelse når dyrene mine kan gjøre en forskjell for mennesker som har det vanskelig.

Mor til en ung mann med ADHD

Jeg er selv mor til en sønn, nå voksen, som fikk diagnosen ADHD da han var 8 år og i kjølvannet av det utviklet Elias også stress og angst i puberteten.
Elias og jeg har erfart hvordan det er å navigere både i skoleverket, sosiale sammenhenger og med uklare fremtidsutsikter med en diagnose – og hvor viktig det er å skape ro og trygghet i en til tider kaotisk verden.
Gjennom årene har vi brukt en mengde forskjellige hjelpemidler, noen mer effektive enn andre – og noen svært dyre og utenfor rekkevidde. Jeg vil at sanselekene mine skal være tilgjengelige for alle – også de med et stramt budsjett.

Min sønns historie

Da min nå 21 år gamle sønn gikk i 3. klasse og hadde hatt ADHD-diagnosen i noen år, var det ekstremt viktig for meg å sikre både nattesøvnen og trygghetsfølelsen. Jeg hadde da en eldre modell av varmepute (med ertefyll) og den brukte vi ofte når han trengte å finne roen. Spesielt etter en lang dag på skolen da han trengte å bli beroliget, for eksempel når han var urolig ved leggetid.
Som så mange andre foreldre til barn med kognitive funksjonshemninger, hadde vi også testet kule- og vektdynet. Sønnen min var ikke så glad i dem fordi han fant dem for stor, men han var spent på varmeputen da han selv kunne bestemme hvor han ville ha den på kroppen. Noen ganger trengte han å legge den over seg – «mors lange arm» kalte han det – og andre ganger var det nok bare å klemme puta og kjenne på varmen. Han tok den faktisk også med på skolen, når han dro for å besøke familie og da han gikk til legen. Den stygge ertevarmeputen gjorde en forskjell for ham i pressede situasjoner. Jeg tror at hvis sønnen min hadde likt kuleteppet, hadde de to hjelpemidlene vært en fin kombinasjon.
I dag, mere end 12 år senere, har ertevarmeposen tjent sin hensikt. Ikke bare som en sansestimulerende varmepute for sønnen min, men den har hjulpet meg gjennom menstruasjonssmerter, muskel- og leddsmerter, hovne ben og kalde netter – og også de varme nettene eller når sønnen min hadde feber. For da fikk den bare en tur i fryseren på forhånd.