Vitenskapen bak FLOOFERS® – Varmeterapi

For at du skal få en bedre forståelse av hvorfor FLOOFERS® ikke bare er en vanlig bamse som skjedde ved en tilfeldighet, vil jeg gjerne dele tankene mine bak FLOOFERS®-filosofien med deg.

Det hele startet tilbake i november 2019, da jeg satte meg på sofaen for å skrive de første grove notatene om hvordan jeg ønsket å utvikle mine FLOOFERS® gravitasjonsputer. Utgangspunktet mitt kom fra verktøyene jeg selv brukte da min egen sønn var yngre.

Det tok mange, mange timer og mange, mange notater før FLOOFERS® var en realitet. Resultatet ble ett kombinasjon av disse beroligende egenskapene og mer til:

🧡 Deep Touch Pressure
🧡 Varme/kuldeterapi
🧡 Aromaterapi
🧡 Taktil sansestimulering

 

I denne bloggen går jeg i dybden med Varmeterapi og økologiske kirsebærsteiner, varmekilden vi har valgt som naturlig fyll i alle våre FLOOFERS® vektprodukter.

Elias sin oppvarmede ertepose - den første flufferen

Sønnen min, Elias, fikk diagnosen ADHD da han var 7 år og gikk i 1. klasse. Noen av hans største utfordringer var for mye opptatthet ved leggetid og motorisk og mental uro, som spesielt viste seg når han kom hjem fra skolen. I tillegg hadde han problemer med å sovne og holde seg i søvn.

For Elias var ikke en pute et alternativ, for han likte ikke følelsen. På den annen side elsket han å ligge med marsvinet vårt på brystet når han bare trengte litt alenetid på sofaen etter en lang dag på skolen. Elias foretrakk også å ha en oppvarmet ertepose over brystet når han skulle sove fordi det alltid hadde en søvndyssende effekt på ham.

 

Varmeterapi som et anerkjent terapeutisk verktøy

Bruken av varme som et terapeutisk verktøy har blitt anerkjent av kulturer rundt om i verden i århundrer.

Varmens helbredende egenskaper er gode for både fysiske og psykiske ubalanser og varmeterapi er en utbredt behandlingsform innen bl.a. fysioterapi og med mange alternative behandlere.

Varmeterapi er faktisk en av de beste stressavlasterne som finnes fordi varme hjelper til med å løsne spenningen i musklene.

Når vi er mentalt overbelastet og stresset, begynner musklene å trekke seg sammen og vi blir overstrukket. Musklene må slappe av slik at blodet igjen kan flyte fritt og oksygeneres slik at sirkulasjonen optimaliseres.

Varmeterapi gjør musklene myke og smidige. Videre økes de hvite blodcellene av varme, så varmeterapi har også en positiv effekt på å styrke immunforsvaret – noe som er spesielt bra i de kaldere årstidene.

 

Varme fremmer avslapning og god søvn

Når kroppen fysisk går i et lavere gir ved hjelp av varme, sendes signaler til hjernen om å slappe helt av.

Nivået av stresshormonet kortisol senkes og i stedet f.eks. serotonin og endorfiner. Søvn skjer raskere gjennom total avslapning og ved å redusere angst.

Hver kveld ved leggetid varmet jeg opp fluffene til sønnen min Elias og la dem under dynen mens han tok på seg nattklærne. Så da han krøp under dynen ble han møtt med en varm omfavnelse og det hjalp ham å redusere tankene og bli helt rolig.

Enkel å ta med på farten

Varmeterapi er et godt verktøy for kognitive tilnærminger under samtaler med f.eks. leger, psykologer eller psykiatri hvor det kan være lettere for klienten å fokusere på samtale når kroppen er avslappet.

Klienten er ofte anspent i møtet med helsevesenet og det kan gjøre opplevelsen betydelig lettere å ta med seg en oppvarmet FLOOFERS®.

Derfor gir det også mening, f.eks. for en person med uro og angst, å ha sine oppvarmede FLOOFERS® med seg på farten – både på møtet med legen, men også til andre hendelser når man må gå ut av komfortsonen hjemme.

 

 

 

Magien er i kirsebærsteinene

I "magen" på hver FLOOFERS® er det en vektpose fylt med kirsebærsteiner.

Kirsebærsteiner er eminente for å holde på varmen. Under deres harde skall er en kjerne som inneholder en naturlig fuktighet og olje. Når kirsebærsteinene varmes opp i for eksempel en mikrobølgeovn, varmes kjernen i steinene opp fra innsiden og holder dermed bedre på varmen enn andre tradisjonelle naturlige fyllinger.

Hver enkelt kirsebærstein fungerer også som en liten massasjeball som kan forme seg rundt kroppens kurver og avgi denne intense varmen.

Om sommeren er det tilstrekkelig å bare varme vektposen slik at den kommer opp i "kroppstemperatur".

Vektposen i FLOOFERS® fjernes fra "magen" gjennom en klassisk putelukking.

Vektposen kommer i ulike vekter avhengig av personens alder, vekt og behov, hvor du bare kan bytte ut vektposen etter hvert som barnet vokser.

En stor bonus er at kirsebærsteiner tåler å bli fuktige. Dette betyr at vektposen med kirsebærstein kan vaskes, noe som er veldig aktuelt dersom FLOOFERS® brukes om natten når "uhell" kan skje

 

Kirsebærstein som terapeutisk og smertestillende middel

Terapeutisk bruk av kirsebærstein stammer fra Sveits, hvor steinene i gamle dager ble gjemt i plukkesesongen.

Steinene ble vasket og fylt i stoffposer som ble varmet på kakkelovnene og brukt som smertelindring og som varmepute.

Mange fysioterapeuter bruker varmeputer i sine daglige behandlinger av klienter, da varmeterapi lenge har vært kjent som en svært effektiv alternativ behandlingsform for kroniske og akutte smerter.

Varme har også god effekt mot magesmerter og menssmerter – og til og med fødselssmerter.

Sammendrag

FLOOFERS® er ekstremt effektive for å oppnå avslapning, ro og å være et optimalt hjelpemiddel ved søvnvansker på grunn av den avtakbare vektposen med økologiske kirsebærsteiner.

Kirsebærstein holder en tradisjonell naturlig følelse lenger i varmen og tåler til og med å bli våt.

Ved å bruke et vektet hjelpemiddel som FLOOFERS® reduseres stresshormonet kortisol. Lykkehormonene dopamin og serotonin frigjøres og brukeren kan oppnå en behagelig følelse av trygghet og ro.

Men det er ikke alt. For inne i kroppen foregår det også en kjemisk prosess ved leggetid, da serotonin omdannes til melatonin (et naturlig søvnhormon som også finnes i visse matvarer), slik at du får det beste av det beste: trygghet, avslapping og en ekstrem søvn -induserende effekt når det er på tide å si godnatt eller ta en lur.

Jeg håper du har lært hvordan vitenskapen om FLOOFERS® og varmeterapi henger sammen.

Les også bloggen vår, Deep Touch Pressure, om hvorfor vekten på vektposen spiller en stor rolle – nettopp i kombinasjon med varmeterapien.

Taktil sansestimulering

Husk – FLOOFERS® kombinerer totalt 4 sikkerhetsskapende midler, hvorav Heat Therapy er en av dem.

I mitt neste blogginnlegg vil jeg gå gjennom vitenskapen bak Taktil sansestimulering og hvordan berøring alene kan ha en ekstremt beroligende effekt på kropp og sjel. På samme måte som når et kjæledyr avlives.

Inntil da - ta vare på deg selv og de du bryr deg om. 🧡

Vennlig hilsen

Carol